Beestem 8 óra 1 perckor (zárva tábla még kint volt) második vevőként ma reggel a Cafe Frei új, Váci utcában nyílt egységébe, ahol a napi ajánlott kávékból az ausztrál diókávét választottam egy csokis süteménnyel a kínálatból.

Amíg a barista a kávém elkészítésével foglalkozott, elkocogtam egy asztalhoz az egyik nyitott ablak mellett, hallgatva a háttérzenét a Spotify-ról, ami egy akusztikus gitárra épülő Simon and Garfunkel hasonlat volt és letelepedtem a süteményemmel. Eddig minden rendben is volt, de amikor a diókávém elkészült és azt is az asztalhoz hoztam, akkor a zene, az ablakon beáradó kellemesen friss levegő, a diókávé illata és a helyből áradó nyugalom olyan csapással volt az idegrendszeremre, nem beszélve a neuronhálózatomról, hogy rögtön előszedtem a gépemet és elkészítettem ezt a bejegyzést, mindjárt az ez év februári után.

Ez aztán a felpörgés! 😀

A kávé édes tejeskávé, de pont jó a hangulatomhoz. A csokis sütemény hamar elfogyó fajta, de pont elég volt az ízlelőbimbóimnak (meg az idegrendszer…, meg a neuronblabla…). Az írás közben meg fokozatosan enged ki a vállamból a feszültség, amiről azt sem tudtam, hogy ott van. Valaki Mississippi gesztenyekávét rendelt…

Ez egy nyugodt napindítás. Jó ez a hely, meg, hogy nem gépkocsik zajára néz az ablak és még nem indultak be a turisták sem. Hagyja, hogy végiggondoljam a napi teendőket, hogy aztán 9-től indulhasson a napi nagyüzem a munkahelyemen.

El tudnám képzelni, hogy a reggelek hasonló módon zajlanak, de ennek nem látom egyelőre az esélyét a nyugdíj (mi is az?) előtt, meg aztán lehet, hogy rá is unnék idővel, ha napi szinten megszokottá válna.

Most mindenesetre jó ez a hangulat, így szeptember elején és ajánlom mindenkinek a helyet, aki ráér 8-tól, hogy kipróbálja. A nap folyamán később nem tudom, hogy mennyire tud megmaradni, de gondolom, azért nagyon nem lesz rosszabb. 😉

Csendélet szeptemberi reggelhez
Csendélet szeptemberi reggelhez
0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like
Kávéfőző
Elolvasom

Mini kávézó otthon?

Gyakran előfordulhat hogy azt hisszük a minőségi kávéfőzéshez semmi más nem kell, csak egy jó kávé. Azonban mára már egyértelművé vált, hogy nem csupán egy jó minőségű kávé szükséges ahhoz, hogy megnyissunk otthonunk mini kávézóját, és minden nap olyan minőségi kávét tudjunk főzni, mint a legszínvonalasabb kávézókban.

Adventi Ünnep a Bazilikánál (inkább képriport)

Ma kilátogattam a Szent István Bazilika előtti térre, hogy többedmagammal végigjárjam az ünnepi vásárt és kipróbáljak néhány terméket gasztro témában. Nos, nem ért csalódás. Aki nem akartja ezt a posztot végigolvasni, annak röviden: Ki kell menni! Nagyon jó a hangulat, kiváló a kínálat, van hely, szervezett az egész és igazi ünnepváró hangulatba kerülsz tőle!

Tamp & Pull

Jók. Egyértelműen jók. Még nem sikerült kipróbálnom azokat, amit itt (katt) ajánlanak, de ami késik, az nem múlik.…