Bizonyára ismerősen cseng sokak számára a Landzeit név, ami Ausztria egyik étterem-, és hotel hálózata a sztrádák mellet. Akik a Rosenberger hálózatot ismerik inkább (ez a régebbi), azoknak annyi infó, hogy a Landzeit hálózat tulajdonosa szintén egy Rosenberger ivadék Wolfgang Rosenberger személyében.

Eddig leginkább Rosenberger étteremben jártam autópálya mellett, ha előfordultam Ausztriában és körülbelül 6 évvel ezelőtt próbáltam ki egy Landzeit éttermet Semmering mellett. Akkor nem tett mély benyomást rám.

Most viszont billentyűzetet kellett ragadnom, mert szinte véletlenül betértem egybe, hogy megigyak egy kávét és amit ott találtam, az lenyűgöző volt. Melk felől tartottam Bécs irányába az E60-as jelzésű úton, amikor betértem Steinhausl-nál egy idén nyitott Landzeit egységbe, amit nagyon nem bántam meg!

Olyan eszméletlen ételkínálat fogadja az utazókat a’la carte, hogy az összes Rosenberger elbújhat. Van felszolgálóval bővített éttermi rész is, ha kényelmesek vagyunk és a pénz nem számít.

Ahol elkölthetjük a választott menünket, az egy, a vidéki panorámára nyíló, hatalmas ablakokkal ellátott, több részre tagolt étkező, melyben megtalálható óriási madárkalitkára emlékeztető blokktól kezdve rózsalugason keresztül a magasított asztal bárszék-szerű ülőalkalmatosságig minden. Az alábbi képek magukért beszélnek:

Néhány fontos információ:

– a parkoló ingyenes,

– van magyar pénztáros (hasznos lehet),

– a mosdó ingyenes és nagyon tiszta, gyerekpelenkázójuk szintén van,

– a gyerekeknek ingyen jár olyan egységcsomag, amiben színes ceruzák, színező és papírból összerakható korona van,

– kijárat a Shop-on keresztül, ami nem túl pénztárcakímélő megoldás, ha az ember hagyja magát körbenézni.

Végezetül pedig egy térkép, hogy más is odataláljon. Nincs messze Bécstől:

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like

Sportszelet

Régi sportszelet rajongó vagyok, és – vessetek meg de – előfordul, hogy egy kávé mellé elmajszolok egyet (nem,…

Lila Körte Café

Jártamban betértem a Kecskeméti utcában a Lila Körte kávézóba. A környezet nagyon kellemes, bár eleinte számomra kicsit idegenül…
Adventi bögre használat előtt
Elolvasom

Újra Adventi Ünnep a Bazilikánál!

Idén sem szabad kihagyni az Adventi Ünnepet a Bazilikánál! A rendezvényen tavaly voltam először, de akkor egymás után 3x is kimentem, egyszer meghívásra és kétszer pedig én voltam a meghívó fél, ugyanis annyira belejöttem az élvezetébe, hogy gyorsan megosztottam másokkal is.

Kávé és Eper

Eper szezon van. Ez rányomja a bélyegét a kávéfogyasztásomra is, mert… vessetek meg, de nálam jól megy a…
Bergmann cukrászda és kávézó
Elolvasom

A Bergmann

Minden évben szívesen térek be újra Balatonfüreden a Bergmann cukrászdába. Teszem ezt már lassan 16 éve és ezen…
Kávés alkoholos italok
Elolvasom

Kávés alkoholos italok

A kávét nemcsak önmagában szeretem fogyasztani, hanem koktélként is, hiszen kiváló alapanyag, és erőteljes íze nagyon jól illeszkedik…