Gyakran előfordulhat hogy azt hisszük a minőségi kávéfőzéshez semmi más nem kell, csak egy jó kávé. Azonban mára már egyértelművé vált, hogy nem csupán egy jó minőségű kávé szükséges ahhoz, hogy megnyissunk otthonunk mini kávézóját, és minden nap olyan minőségi kávét tudjunk főzni, mint a legszínvonalasabb kávézókban.

Kávébab
Kávébab

Habár az egyszer biztos, hogy a kiváló minőségű babkávé elengedhetetlen kellék a megfelelő kávé elkészítéséhez, azonban ahhoz hogy egy igazán jó kávét tudjunk otthon főzni, szükségünk lesz még több mindenre is.

Első lépésként azt kell eldöntenünk, hogy melyik az a kávétípus, amelyet a leginkább szeretünk inni: eszpresszó, török kávé, bécsi kávé vagy más? Ezt azért kell az elején meghatároznunk, mert később ennek megfelelően kell beszereznünk minden szükséges kelléket.

Vannak, akik a legnívósabb eszpresszóra szavaznak, amin nem is csodálkozhatunk hiszen ez Magyarországon egyben a legkedveltebb kávé az összes közül, de sokan vannak akik a hígabb bécsi típusú kávét részesítik előnyben.

Amint eldöntöttük, hogy milyen kávét szeretünk inni, akkor nekiláthatunk a kellékek beszerzéséhez. Magyarországon azért van lehetőségünk igencsak széles palettáról válogatni a kotyogós kávéfőzőktől egészen a professzionális automata kávéfőzőkig.

Kávéfőző
Kávéfőző

Néhány online lehetőség:

https://www.mall.hu/kavefozo

http://www.arukereso.hu/kavefozo-c3174/

http://www.kirakat.hu/otthon-haztartas/kavefozo

http://www.argep.hu/kat2-66.html

http://haztartasigep.vatera.hu/index_c670.html?q=k%E1v%E9f%F5z%F5&warn=1&warn=1

Ezután azt is tisztáznunk kell, hogy mennyit szánunk a kedvelt fekete ital készítő ketyerére pénzben, hiszen a 10 ezer forinttól kezdve egészen a 100 ezer forinton túl is mutat a felső határ. Azonban még mielőtt bármit megvásárolnánk, járjunk utána az információknak az adott kávéfőzővel és darálóval kapcsolatban, nézzük meg a vásárlói véleményeket a föntebbi linkeken, majd utána nézzük meg hol szerezhetjük be a szükséges gépeket a legolcsóbban. Ne feledkezzünk meg a garanciáról sem.

0 Shares:
1 comment
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like
Bergmann cukrászda és kávézó
Elolvasom

A Bergmann

Minden évben szívesen térek be újra Balatonfüreden a Bergmann cukrászdába. Teszem ezt már lassan 16 éve és ezen…

Tamp & Pull

Jók. Egyértelműen jók. Még nem sikerült kipróbálnom azokat, amit itt (katt) ajánlanak, de ami késik, az nem múlik.…
Cafe Frei szeptember elején
Elolvasom

Reggeli hangulat szeptemberben

Beestem 8 óra 1 perckor (zárva tábla még kint volt) második vevőként ma reggel a Cafe Frei új, Váci utcában nyílt egységébe, ahol a napi ajánlott kávékból az ausztrál diókávét választottam egy csokis süteménnyel a kínálatból.