Gyakran fogyasztok Tchibo Exclusive kávét otthon. Enyhén erősebb pörkölésű, karakteres íze van, ami kifejezetten jól esik időnként. Ráadásul 100% Arabica.

Legalábbis az volt.

Emlékszem, hogy néhány hónapja még büszkén hirdette a csomagolás, hogy az Exclusive változat 100% arabica kávéból készül. A napokban vettem elő 2 bontatlan csomagot is, melyek némileg eltértek egymástól design tekintetében.

Tchibo Exclusive előlap
Tchibo Exclusive előlap

Nézegetem a borítót, hogy vajon mit jelenthet az eltérés, de tartalmilag kevés eltérést találtam, viszont így fedeztem fel, hogy már mindkettő csomagoláson a robusta kávéval kevert változatot tüntetik fel. Egész pontosan: “…a legkiválóbb arabica és testes robusta kávészemeket válogatják ki…”

Tchibo Exclusive hátlap
Tchibo Exclusive hátlap

Az arány a két kávéfajta között mondjuk ebből nem derül ki, de az sem világos, hogy miért kapni egyszerre 2 különböző design-al ugyanazt a csomagot?! Ha mondjuk a 100% arabica-ról való csendes áttérést jelentené, akkor még csak-csak megértem, de most még az is felvetődött bennem, hogy az egyik csomagolásban még magasabb arányú arabica kávé lehet és a másik csomagolású továbbfejlesztett termékként esetleg egy még alacsonyabb arabica mennyiséget tartalmazó termék. Lehet, hogy házon belül így tesznek vizuálisan különbséget a kifelé nem kommunikált változásról.

Találtam egy felhasználási kör ajánlás ikonokat a csomagolások oldalán, amely így néz ki:

Tchibo Exclusive felhasználhatósági ajánlás
Tchibo Exclusive felhasználhatósági ajánlás

A bal oldalin felismerem a french press-re, a filter kávéra, az espresso-ra és a török kávéra utalást, azonban a jobb oldali csomagoláson a csésze a – talán – tejport szóró kanállal számomra nem világos, hogy pontosan mit is takar.

Sajnálom, hogy megváltozott az Exclusive. Nem volt rossz és ízben érezhető sajnos a változás. Értem én, hogy a növekvő bekerülési költséget és az árérzékeny piacot piacvesztés nélkül kezelni kell, aki pedig 100% arabica Tchibo-t akar inni, az vegyen prémium kávét, de ezek a csendben változások nem esnek jól.

0 Shares:
2 comments
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like

Cafe Frei visszatér

Remek alkalom nyílt ma elfogyasztani egy újabb kávékölteményt a Cafe Frei Allee üzletközpontbéli egységében és mielőtt bárki azzal…
Karácsony illata
Elolvasom

Karácsonyi illatok

Ilyenkor, Karácsonykor végre legtöbben visszahúzódunk egy kicsit a családunk gyűrűjébe, és több-kevesebb sikerrel megpróbáljuk kikapcsolni az agyunkból a…
Elolvasom

VinCE 2014

Újra megrendezésre kerül a VinCE Budapest Vine Show, immár ötödik alkalommal. A rendezvény február 28-tól március 2-ig tart.…

Adventi Ünnep a Bazilikánál (inkább képriport)

Ma kilátogattam a Szent István Bazilika előtti térre, hogy többedmagammal végigjárjam az ünnepi vásárt és kipróbáljak néhány terméket gasztro témában. Nos, nem ért csalódás. Aki nem akartja ezt a posztot végigolvasni, annak röviden: Ki kell menni! Nagyon jó a hangulat, kiváló a kínálat, van hely, szervezett az egész és igazi ünnepváró hangulatba kerülsz tőle!
Allee kávészemináriumok
Elolvasom

Kávézás kultúrája az Allee-ban

Igazán jó kezdeményezés az Allee-ban a március 16 óta zajló "Kóstolj bele a kávé világába!" c. műsor. Nem is egy napos, hanem rendszeres programokkal április 16-ig tart.