Gyakran fogyasztok Tchibo Exclusive kávét otthon. Enyhén erősebb pörkölésű, karakteres íze van, ami kifejezetten jól esik időnként. Ráadásul 100% Arabica.

Legalábbis az volt.

Emlékszem, hogy néhány hónapja még büszkén hirdette a csomagolás, hogy az Exclusive változat 100% arabica kávéból készül. A napokban vettem elő 2 bontatlan csomagot is, melyek némileg eltértek egymástól design tekintetében.

Tchibo Exclusive előlap
Tchibo Exclusive előlap

Nézegetem a borítót, hogy vajon mit jelenthet az eltérés, de tartalmilag kevés eltérést találtam, viszont így fedeztem fel, hogy már mindkettő csomagoláson a robusta kávéval kevert változatot tüntetik fel. Egész pontosan: “…a legkiválóbb arabica és testes robusta kávészemeket válogatják ki…”

Tchibo Exclusive hátlap
Tchibo Exclusive hátlap

Az arány a két kávéfajta között mondjuk ebből nem derül ki, de az sem világos, hogy miért kapni egyszerre 2 különböző design-al ugyanazt a csomagot?! Ha mondjuk a 100% arabica-ról való csendes áttérést jelentené, akkor még csak-csak megértem, de most még az is felvetődött bennem, hogy az egyik csomagolásban még magasabb arányú arabica kávé lehet és a másik csomagolású továbbfejlesztett termékként esetleg egy még alacsonyabb arabica mennyiséget tartalmazó termék. Lehet, hogy házon belül így tesznek vizuálisan különbséget a kifelé nem kommunikált változásról.

Találtam egy felhasználási kör ajánlás ikonokat a csomagolások oldalán, amely így néz ki:

Tchibo Exclusive felhasználhatósági ajánlás
Tchibo Exclusive felhasználhatósági ajánlás

A bal oldalin felismerem a french press-re, a filter kávéra, az espresso-ra és a török kávéra utalást, azonban a jobb oldali csomagoláson a csésze a – talán – tejport szóró kanállal számomra nem világos, hogy pontosan mit is takar.

Sajnálom, hogy megváltozott az Exclusive. Nem volt rossz és ízben érezhető sajnos a változás. Értem én, hogy a növekvő bekerülési költséget és az árérzékeny piacot piacvesztés nélkül kezelni kell, aki pedig 100% arabica Tchibo-t akar inni, az vegyen prémium kávét, de ezek a csendben változások nem esnek jól.

0 Shares:
2 comments
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like
Karácsony illata
Elolvasom

Karácsonyi illatok

Ilyenkor, Karácsonykor végre legtöbben visszahúzódunk egy kicsit a családunk gyűrűjébe, és több-kevesebb sikerrel megpróbáljuk kikapcsolni az agyunkból a…

Sportszelet

Régi sportszelet rajongó vagyok, és – vessetek meg de – előfordul, hogy egy kávé mellé elmajszolok egyet (nem,…
Adventi bögre használat előtt
Elolvasom

Újra Adventi Ünnep a Bazilikánál!

Idén sem szabad kihagyni az Adventi Ünnepet a Bazilikánál! A rendezvényen tavaly voltam először, de akkor egymás után 3x is kimentem, egyszer meghívásra és kétszer pedig én voltam a meghívó fél, ugyanis annyira belejöttem az élvezetébe, hogy gyorsan megosztottam másokkal is.
Ünnepi díszbe öltözött a Cafe Frei
Elolvasom

Közelednek az ünnepek

Amit egyáltalán nem bánok. Igazán hangulatossá válik ilyenkor Budapest és a kávézói. Ma vettem észre a Váci utca…