Kora délután – miután az ebéd jólesően leülepedett – jót tesz egy rövid séta egy kávézóba, akár egyedül is, ha már szabadnap van. A mai nap a Costa Coffee egyik egységébe sikerült ellátogatnom, abba, amelyik a Corvin üzletközpontban üzemel.

A napfényes, kellemes, tavaszi idő erősen feledteti a néhány héttel ezelőtti -20 fokokat és az ember örömmel lubickol a délutáni napsütésben. Az alábbi videón látható úton több parkot érintettem, ahol emberek tucatja élvezte becsukott szemmel a padokról a napsugarat.

Megérkezvén a Costa-ba, nem sok vendég tartózkodott a helységben és – úgymond – azonnal sorra kerültem. Mivel hirtelen nem tudtam mit választani, csak azt tudtam, hogy egy brownie már kijár nekem,

Brownie a Costa Coffee kínálatában
Csokis-diós Brownie a Costa Coffee kínálatában

rábíztam magam a barista hölgyre, hogy ajánljon mellé valamit. Ez egy tejeskávé lett, amely egy közel 4 dl pohárba került. A tej szépen felforrósítva, kicsit habosan ömlött a pohárba, az eszpresszó pedig utána. Érdekes, távol keleti írásjelre hasonlító mintát hagyott a beömlő kávé a tejhab tetején. Nekem tetszik! 🙂

Costa Coffee Tejeskávé
A Costa Coffee tejeskávéja

Bár a brownie melegítésére nem kérdeztek rá, a tejszínhabot azért felajánlották a tetejére, amit el is fogadtam. Magamban eldöntöttem, hogy a tejeskávé mellett nem lesz ezzel a hőfokkal sem gond.

A helyemre kocogtam, ami egy fal mellett álló asztalka volt két oldalán egy-egy fotellel és mellette egy székkel, majd lehuppantam az egyik fotelbe. Rögtön láttam, hogy ez nem lesz így jó, mert az asztal széle a torkom magasságába került és így nagyon picinek éreztem magam. Gyors csere az oldalt álló székre, majd máris jobb volt a helyzet.

Nem vagyok vendéglátós. Mindig piszkálta a csőrömet, hogy vajon a süteményeket miért teszik a tányér közepén a szalvétára, azaz inkább hogy miért teszik a sütemény alá a szalvétát?! Most is így történt. Ezt biztos megtudom majd egyszer.

A brownie-nak jót tett a tejszínhab. Ahogy a villával “lemetszettem” egy falatnyit belőle, éreztem, hogy friss termékről van szó. Először a fogyasztó a relatív keményebb “héját” tapasztalja meg a süteménynek, de rövidesen a sűrű krémes érzetű belső válik dominánssá.

A tejeskávé kellemesen forró volt. Pont jól egészítette ki a süteményt. Méreténél fogva szerencsére lassan hűlt és mikor befejeztem a fogyasztást, volt még akkora mennyiség belőle, hogy jól essen utoljára belehörpinteni.

Összességében egy kellemes élmény volt ez a kávézás és kis idővel később az utcára kiérve határozottan energikusabbnak éreztem magam, mint odafelé.

Ami tetszett:

  • gyors kiszolgálás
  • remek íz
  • megfelelő mennyiség

Ami nem:

  • vízkőmintás volt azt üvegpohár széle, amit bár a tejeskávé gyorsan eltakart, de azért még előtte észrevettem
  • picit drágálltam az összeget, amiért átvehettem egy “Latte medio“-t, egy “Csokis-d Brownie“-t extra tejszínhabbal, mert egy nívósabb ebéd árát elkérték érte, de belátom, hogy az üzletközpontokban helyet bérelni sem olcsó mulatság

 

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like

Adventi Ünnep a Bazilikánál (inkább képriport)

Ma kilátogattam a Szent István Bazilika előtti térre, hogy többedmagammal végigjárjam az ünnepi vásárt és kipróbáljak néhány terméket gasztro témában. Nos, nem ért csalódás. Aki nem akartja ezt a posztot végigolvasni, annak röviden: Ki kell menni! Nagyon jó a hangulat, kiváló a kínálat, van hely, szervezett az egész és igazi ünnepváró hangulatba kerülsz tőle!

Tamp & Pull

Jók. Egyértelműen jók. Még nem sikerült kipróbálnom azokat, amit itt (katt) ajánlanak, de ami késik, az nem múlik.…
Cafe Frei szeptember elején
Elolvasom

Reggeli hangulat szeptemberben

Beestem 8 óra 1 perckor (zárva tábla még kint volt) második vevőként ma reggel a Cafe Frei új, Váci utcában nyílt egységébe, ahol a napi ajánlott kávékból az ausztrál diókávét választottam egy csokis süteménnyel a kínálatból.
Kávéfőző
Elolvasom

Mini kávézó otthon?

Gyakran előfordulhat hogy azt hisszük a minőségi kávéfőzéshez semmi más nem kell, csak egy jó kávé. Azonban mára már egyértelművé vált, hogy nem csupán egy jó minőségű kávé szükséges ahhoz, hogy megnyissunk otthonunk mini kávézóját, és minden nap olyan minőségi kávét tudjunk főzni, mint a legszínvonalasabb kávézókban.