KávéBlog

Március idusa után a Costa Coffee-ban

Kora délután – miután az ebéd jólesően leülepedett – jót tesz egy rövid séta egy kávézóba, akár egyedül is, ha már szabadnap van. A mai nap a Costa Coffee egyik egységébe sikerült ellátogatnom, abba, amelyik a Corvin üzletközpontban üzemel.

A napfényes, kellemes, tavaszi idő erősen feledteti a néhány héttel ezelőtti -20 fokokat és az ember örömmel lubickol a délutáni napsütésben. Az alábbi videón látható úton több parkot érintettem, ahol emberek tucatja élvezte becsukott szemmel a padokról a napsugarat.

Megérkezvén a Costa-ba, nem sok vendég tartózkodott a helységben és – úgymond – azonnal sorra kerültem. Mivel hirtelen nem tudtam mit választani, csak azt tudtam, hogy egy brownie már kijár nekem,

Brownie a Costa Coffee kínálatában
Csokis-diós Brownie a Costa Coffee kínálatában

rábíztam magam a barista hölgyre, hogy ajánljon mellé valamit. Ez egy tejeskávé lett, amely egy közel 4 dl pohárba került. A tej szépen felforrósítva, kicsit habosan ömlött a pohárba, az eszpresszó pedig utána. Érdekes, távol keleti írásjelre hasonlító mintát hagyott a beömlő kávé a tejhab tetején. Nekem tetszik! 🙂

Costa Coffee Tejeskávé
A Costa Coffee tejeskávéja

Bár a brownie melegítésére nem kérdeztek rá, a tejszínhabot azért felajánlották a tetejére, amit el is fogadtam. Magamban eldöntöttem, hogy a tejeskávé mellett nem lesz ezzel a hőfokkal sem gond.

A helyemre kocogtam, ami egy fal mellett álló asztalka volt két oldalán egy-egy fotellel és mellette egy székkel, majd lehuppantam az egyik fotelbe. Rögtön láttam, hogy ez nem lesz így jó, mert az asztal széle a torkom magasságába került és így nagyon picinek éreztem magam. Gyors csere az oldalt álló székre, majd máris jobb volt a helyzet.

Nem vagyok vendéglátós. Mindig piszkálta a csőrömet, hogy vajon a süteményeket miért teszik a tányér közepén a szalvétára, azaz inkább hogy miért teszik a sütemény alá a szalvétát?! Most is így történt. Ezt biztos megtudom majd egyszer.

A brownie-nak jót tett a tejszínhab. Ahogy a villával „lemetszettem” egy falatnyit belőle, éreztem, hogy friss termékről van szó. Először a fogyasztó a relatív keményebb „héját” tapasztalja meg a süteménynek, de rövidesen a sűrű krémes érzetű belső válik dominánssá.

A tejeskávé kellemesen forró volt. Pont jól egészítette ki a süteményt. Méreténél fogva szerencsére lassan hűlt és mikor befejeztem a fogyasztást, volt még akkora mennyiség belőle, hogy jól essen utoljára belehörpinteni.

Összességében egy kellemes élmény volt ez a kávézás és kis idővel később az utcára kiérve határozottan energikusabbnak éreztem magam, mint odafelé.

Ami tetszett:

  • gyors kiszolgálás
  • remek íz
  • megfelelő mennyiség

Ami nem:

  • vízkőmintás volt azt üvegpohár széle, amit bár a tejeskávé gyorsan eltakart, de azért még előtte észrevettem
  • picit drágálltam az összeget, amiért átvehettem egy „Latte medio„-t, egy „Csokis-d Brownie„-t extra tejszínhabbal, mert egy nívósabb ebéd árát elkérték érte, de belátom, hogy az üzletközpontokban helyet bérelni sem olcsó mulatság

 

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.