Kora délután – miután az ebéd jólesően leülepedett – jót tesz egy rövid séta egy kávézóba, akár egyedül is, ha már szabadnap van. A mai nap a Costa Coffee egyik egységébe sikerült ellátogatnom, abba, amelyik a Corvin üzletközpontban üzemel.

A napfényes, kellemes, tavaszi idő erősen feledteti a néhány héttel ezelőtti -20 fokokat és az ember örömmel lubickol a délutáni napsütésben. Az alábbi videón látható úton több parkot érintettem, ahol emberek tucatja élvezte becsukott szemmel a padokról a napsugarat.

Megérkezvén a Costa-ba, nem sok vendég tartózkodott a helységben és – úgymond – azonnal sorra kerültem. Mivel hirtelen nem tudtam mit választani, csak azt tudtam, hogy egy brownie már kijár nekem,

Brownie a Costa Coffee kínálatában
Csokis-diós Brownie a Costa Coffee kínálatában

rábíztam magam a barista hölgyre, hogy ajánljon mellé valamit. Ez egy tejeskávé lett, amely egy közel 4 dl pohárba került. A tej szépen felforrósítva, kicsit habosan ömlött a pohárba, az eszpresszó pedig utána. Érdekes, távol keleti írásjelre hasonlító mintát hagyott a beömlő kávé a tejhab tetején. Nekem tetszik! 🙂

Costa Coffee Tejeskávé
A Costa Coffee tejeskávéja

Bár a brownie melegítésére nem kérdeztek rá, a tejszínhabot azért felajánlották a tetejére, amit el is fogadtam. Magamban eldöntöttem, hogy a tejeskávé mellett nem lesz ezzel a hőfokkal sem gond.

A helyemre kocogtam, ami egy fal mellett álló asztalka volt két oldalán egy-egy fotellel és mellette egy székkel, majd lehuppantam az egyik fotelbe. Rögtön láttam, hogy ez nem lesz így jó, mert az asztal széle a torkom magasságába került és így nagyon picinek éreztem magam. Gyors csere az oldalt álló székre, majd máris jobb volt a helyzet.

Nem vagyok vendéglátós. Mindig piszkálta a csőrömet, hogy vajon a süteményeket miért teszik a tányér közepén a szalvétára, azaz inkább hogy miért teszik a sütemény alá a szalvétát?! Most is így történt. Ezt biztos megtudom majd egyszer.

A brownie-nak jót tett a tejszínhab. Ahogy a villával “lemetszettem” egy falatnyit belőle, éreztem, hogy friss termékről van szó. Először a fogyasztó a relatív keményebb “héját” tapasztalja meg a süteménynek, de rövidesen a sűrű krémes érzetű belső válik dominánssá.

A tejeskávé kellemesen forró volt. Pont jól egészítette ki a süteményt. Méreténél fogva szerencsére lassan hűlt és mikor befejeztem a fogyasztást, volt még akkora mennyiség belőle, hogy jól essen utoljára belehörpinteni.

Összességében egy kellemes élmény volt ez a kávézás és kis idővel később az utcára kiérve határozottan energikusabbnak éreztem magam, mint odafelé.

Ami tetszett:

  • gyors kiszolgálás
  • remek íz
  • megfelelő mennyiség

Ami nem:

  • vízkőmintás volt azt üvegpohár széle, amit bár a tejeskávé gyorsan eltakart, de azért még előtte észrevettem
  • picit drágálltam az összeget, amiért átvehettem egy “Latte medio“-t, egy “Csokis-d Brownie“-t extra tejszínhabbal, mert egy nívósabb ebéd árát elkérték érte, de belátom, hogy az üzletközpontokban helyet bérelni sem olcsó mulatság

 

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like
Cafe Frei szeptember elején
Elolvasom

Reggeli hangulat szeptemberben

Beestem 8 óra 1 perckor (zárva tábla még kint volt) második vevőként ma reggel a Cafe Frei új, Váci utcában nyílt egységébe, ahol a napi ajánlott kávékból az ausztrál diókávét választottam egy csokis süteménnyel a kínálatból.

Adventi Ünnep a Bazilikánál (inkább képriport)

Ma kilátogattam a Szent István Bazilika előtti térre, hogy többedmagammal végigjárjam az ünnepi vásárt és kipróbáljak néhány terméket gasztro témában. Nos, nem ért csalódás. Aki nem akartja ezt a posztot végigolvasni, annak röviden: Ki kell menni! Nagyon jó a hangulat, kiváló a kínálat, van hely, szervezett az egész és igazi ünnepváró hangulatba kerülsz tőle!