A IX. kerületben, a Ráday utcában találjuk meg a Morricone Kávébárt, amely kis üzletként húzza meg magát az éttermek között.

Az, hogy kicsi, nem von le az értékéből. Kínálata és a kávézós enteriőr kellemes érzéseket kelt, a helység a méreténél fogva pedig egy alkalmazottal is elüzemel.

Morricone KávébárKülönböző pörkölésekből rendelhetünk itt kávét magunknak és nem csak elvitelre. A falon pedig ott a lista, hogy mennyi és milyen fajta kávét ihatunk, de választhatunk különleges csokoládék vagy teák közül is. Ha ez megvan, a süteményről sem kell megfeledkezni, mert – bár egy szűkebb kínálatból, de – a vércukor szintet időnként nem árt emelni, hehe…

Ezúttal – kora délutáni látogatásomnak hála – egy Karibi rejtély fantázianevű Latte jellegű pohár kávét kértem, mely megjelenésében az alábbi képen láthatóval azonos.

Karibi rejtély a Morricone Kávébárban
Karibi rejtély a Morricone Kávébárban

Gondolom, a névből többeknek kiderült, hogy ez nem az alkoholmentes kávék változata. Én sem úgy választottam.

A kávéba juttatott rum mennyisége nem volt tolakodó, kellemesen ízesítette az italt, majd az elfogyasztása után a pohár aljában található rum-áztatta mazsolaszemek adták meg azt a pluszt, ami jó befejezése volt a folyamatnak.

Mellé én egy – hivatalos nevén – Marlenka tortasüteményt ettem, ami sajnos hiába egy letakart dobozból került elő, kicsit bizony szikkadt állapotban volt. Azért ezen nem akadtam fenn, hangulatjavítónak így is bevált.

Ami tetszett:

  • Gyors kiszolgálás (igaz, kevesen voltunk)
  • Versenyképes ár
  • Hangulat

Ami nem:

  • A sütemény nem volt a legfrissebb

Végezetül a Morricone-ról, érdekes, hogy nem találtam az Interneten meg a weboldalát. Könnyen lehet, hogy nincs is. Azért a  oldalon ott vannak néhány fotóval együtt.

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like
Kávéfőző
Elolvasom

Mini kávézó otthon?

Gyakran előfordulhat hogy azt hisszük a minőségi kávéfőzéshez semmi más nem kell, csak egy jó kávé. Azonban mára már egyértelművé vált, hogy nem csupán egy jó minőségű kávé szükséges ahhoz, hogy megnyissunk otthonunk mini kávézóját, és minden nap olyan minőségi kávét tudjunk főzni, mint a legszínvonalasabb kávézókban.

Tamp & Pull

Jók. Egyértelműen jók. Még nem sikerült kipróbálnom azokat, amit itt (katt) ajánlanak, de ami késik, az nem múlik.…

Adventi Ünnep a Bazilikánál (inkább képriport)

Ma kilátogattam a Szent István Bazilika előtti térre, hogy többedmagammal végigjárjam az ünnepi vásárt és kipróbáljak néhány terméket gasztro témában. Nos, nem ért csalódás. Aki nem akartja ezt a posztot végigolvasni, annak röviden: Ki kell menni! Nagyon jó a hangulat, kiváló a kínálat, van hely, szervezett az egész és igazi ünnepváró hangulatba kerülsz tőle!