Volt szerencsém személyesen részt venni április 13-14-én a Hotel Corinthiában rendezett kávéfórumon. A színvonalasan megrendezett eseményen nem csak kávéforgalmazók és ezzel kapcsolatos vendéglátóipari gépeket gyártók/forgalmazók vettek részt, hanem a szervezők külön területet tartottak fent néhány borásznak, pálinkafőzdének, cukrászkészítményeknek. Még olyan standot is láttam, ahol a kiállító lelkesen kóstoltatta az érdeklődőkkel a kiterített szárazkolbászának szeletkéit.

Ha már így összehozták, gyorsan show-t is kerítettek hozzá, így az eseményt megkoronázták az alábbi, ott zajlott bajnokságok:

  • Magyar Barista Bajnokság
  • Magyar Latte Art Bajnokság
  • Magyar Coffee in Good Spirits Bajnokság
  • Gerilla Latte Art Show

Ezen kívül a rendezők egy Barista-sarkot is emeltek, ahol kiegészítő előadásokon és kávékóstolásokon lehetett részt venni. Itt többször megjelent Molnár Attila négyszeres magyar bajnok (most lett meg a negyedik) és az érdeklődők első kézből kaphattak információkat a fortélyokról, ill. kóstolhattak általa készített kávékat.

Rövid videós összefoglaló:


szólj hozzá: Barista bajnokság

Kávé

0 Shares:
1 comment
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like

Omnia

Ismerős a név, nem? Több, mint 40 éve létezik és Magyarországon 100 emberből 99-nek a kávé jut az…
Adventi bögre használat előtt
Elolvasom

Újra Adventi Ünnep a Bazilikánál!

Idén sem szabad kihagyni az Adventi Ünnepet a Bazilikánál! A rendezvényen tavaly voltam először, de akkor egymás után 3x is kimentem, egyszer meghívásra és kétszer pedig én voltam a meghívó fél, ugyanis annyira belejöttem az élvezetébe, hogy gyorsan megosztottam másokkal is.

Közeleg a tél!

És vele az ünnepek. Mind az Advent, mind a Karácsony rövidesen itt van és ez megmutatkozik a kereskedelemben…
Elolvasom

Képek a Kávéról

Merthogy képek maradtak meg bennem leginkább a filmről. Nem is akármilyenek, mert nagyon szépen fotózott filmet láthattunk pénteken…
Kavarog a tejszín a kávéban
Elolvasom

Meleg van, de van hozzá hideg kávé

Egész jó hangulatba kerültem a lehetőségtől, hogy rövidesen jegeskávét kortyolgathatok, olyannyira, hogy még ahhoz is hangulatot kaptam, hogy ezt megörökítsem szegény elhanyagolt blogomon.