Volt szerencsém személyesen részt venni április 13-14-én a Hotel Corinthiában rendezett kávéfórumon. A színvonalasan megrendezett eseményen nem csak kávéforgalmazók és ezzel kapcsolatos vendéglátóipari gépeket gyártók/forgalmazók vettek részt, hanem a szervezők külön területet tartottak fent néhány borásznak, pálinkafőzdének, cukrászkészítményeknek. Még olyan standot is láttam, ahol a kiállító lelkesen kóstoltatta az érdeklődőkkel a kiterített szárazkolbászának szeletkéit.

Ha már így összehozták, gyorsan show-t is kerítettek hozzá, így az eseményt megkoronázták az alábbi, ott zajlott bajnokságok:

  • Magyar Barista Bajnokság
  • Magyar Latte Art Bajnokság
  • Magyar Coffee in Good Spirits Bajnokság
  • Gerilla Latte Art Show

Ezen kívül a rendezők egy Barista-sarkot is emeltek, ahol kiegészítő előadásokon és kávékóstolásokon lehetett részt venni. Itt többször megjelent Molnár Attila négyszeres magyar bajnok (most lett meg a negyedik) és az érdeklődők első kézből kaphattak információkat a fortélyokról, ill. kóstolhattak általa készített kávékat.

Rövid videós összefoglaló:


szólj hozzá: Barista bajnokság

Kávé

0 Shares:
1 comment
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like