A minap megütötte a szemem az Index egyik cikke, ami arról szólt, hogy a tudomány szerint mikor kell kávézni. Naná, hogy végigolvastam, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy jókor iszom e a kávé(i)mat.

Sajnos a válasz: nem. Azonban ez engem végül is nem érdekel.

A cikkben szereplő Steven Miller idegkutató tudományos alapon közelíti meg a kávéivás ideális állapotát. Azt sugallja, hogy a kávéval a szervezetbe kerülő koffein hatásmechanizmusa 9:30 és 11:30 között a legideálisabb, ugyanis ekkor esik le a kortizol koncentrációja a vérben.

Elgondolkodtam, hogy vajon mikor ittam utoljára kávét abból a célból, hogy éber maradjak és a közelmúltban nem találtam ilyen esetet. Régóta kávézom, és elfogadom, ha valaki azt mondja, hogy némi függőségem kialakulhatott már, de valójában számomra az íz a lényeg, plusz a hozzá vezető út (értsd: nekifogok, elkészítem, leülök elfogyasztani).

Lehet, hogy csak én vagyok így vele, de akármennyit kávézom, nem hat a szervezetemre olyan drasztikusan, mint azoknak, akik úgy emlegetik a kávét, mint ami megdobogtatja a szívüket. Nem érzelmileg értve.

Még csak azt sem mondhatnám, hogy felébredek tőle. Akár elalvás előtt is tudok inni anélkül, hogy bezavarna. Lehet, hogy az alacsony vérnyomás teszi. 🙂

Mikor igyunk kávét? Mindig!
Mikor igyunk kávét? Mindig!

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like
Adventi bögre használat előtt
Elolvasom

Újra Adventi Ünnep a Bazilikánál!

Idén sem szabad kihagyni az Adventi Ünnepet a Bazilikánál! A rendezvényen tavaly voltam először, de akkor egymás után 3x is kimentem, egyszer meghívásra és kétszer pedig én voltam a meghívó fél, ugyanis annyira belejöttem az élvezetébe, hogy gyorsan megosztottam másokkal is.

Mindenki Barista…

…bizonyos értelemben. Legalább is azon személyek halmaza az, akik isznak kávét, ezen belül; akár el is készítik azt,…
Kávés alkoholos italok
Elolvasom

Kávés alkoholos italok

A kávét nemcsak önmagában szeretem fogyasztani, hanem koktélként is, hiszen kiváló alapanyag, és erőteljes íze nagyon jól illeszkedik…
Elolvasom

VinCE 2014

Újra megrendezésre kerül a VinCE Budapest Vine Show, immár ötödik alkalommal. A rendezvény február 28-tól március 2-ig tart.…

Omnia

Ismerős a név, nem? Több, mint 40 éve létezik és Magyarországon 100 emberből 99-nek a kávé jut az…