A kávét nemcsak önmagában szeretem fogyasztani, hanem koktélként is, hiszen kiváló alapanyag, és erőteljes íze nagyon jól illeszkedik például a likőrökhöz, így finom italok, long drinkek is készíthetők belőle. Ilyen például a Limoncello Hot Shot, amely egy citromos-kávés alkoholos italkülönlegesség, és aki szereti a kávét, az szerintem ezt is szeretni fogja.

Ahhoz, hogy ezt a finom italt elkészítsem, először körbenéztem a Net-en, hogy körülbelül hogyan készül. Egyáltalán nem vészes, pár lépésben megoldható a dolog. A talált útmutatók alapján fogtam egy 5cl-es, vagyis shot-os poharat, és a falát bekentem citromhéjjal. (Nem tudom, hogy a “nagyüzemben” ehhez milyen citromot használnak, de én inkább a MOM parknál szombatonként nyitva tartó biopiacon vettem párat, hátha nem fújták be a szállításhoz vegyszerrel a héját.)

Ezzel olyan citromos aromák szabadulnak fel, amelyek egyrészt kiválóan illeszkednek a kávé különleges, ám mégis erőteljes ízéhez, másrészt kiváló plusz alap ízt hoz a koktélhoz.

Ezután a pohár aljába öntöttem 2 centiliter olasz citromos krémlikőrt (igen, ez is citromos, de az eredeti gyümölcsöt mégsem érdemes kihagyni, mert így válik intenzívvé az íz), valamint ennek a tetejére egy kiskanál segítségével óvatosan rétegeztem egy kivételesen erősre főzött eszpresszót. Ez szintén nem volt több, mint 2 cl, így bővel belefért még a feles pohárba.

Shaker-ben habosítottam fel tejszínhabot, amelybe aztán reszeltem a fent nevezett citrom héjából, hogy a hab még keményebb legyen, és ezt az állagát meg is őrizze.

Jó tanács, hogy a színek és a rétegek elváljanak egymástól, a tejszínt úgy érdemes elhelyezni az ital tetejére, hogy a pohár fölé közvetlenül tartottam egy kiskanalat, amelyen keresztül a tejszínt rácsurgattam a kávé réteg tetejére.

4 pohárral készítettem és a harmadik már szép is lett. 😀

Gyakorlatilag az elkészítés után azonnal el kell fogyasztani. A 4 pohár italt megosztottam másokkal, nem csak magamnak készítettem és annak ellenére, hogy ez az első próbálkozásom volt, nem volt rá panasz a tesztelők között.

Ajánlom az italt mindenkinek, aki szereti a kávés- alkoholos italkülönlegességeket. A kávé és a citrom íze együtt igazán különleges íz élményt ad. Sajnos a fotó nem saját, mert a nagy tevékenykedés közepette elmaradt a képi dokumentálása.

0 Shares:
2 comments
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like

Közeleg a tél!

És vele az ünnepek. Mind az Advent, mind a Karácsony rövidesen itt van és ez megmutatkozik a kereskedelemben…

Sportszelet

Régi sportszelet rajongó vagyok, és – vessetek meg de – előfordul, hogy egy kávé mellé elmajszolok egyet (nem,…
Karácsony illata
Elolvasom

Karácsonyi illatok

Ilyenkor, Karácsonykor végre legtöbben visszahúzódunk egy kicsit a családunk gyűrűjébe, és több-kevesebb sikerrel megpróbáljuk kikapcsolni az agyunkból a…
Kavarog a tejszín a kávéban
Elolvasom

Meleg van, de van hozzá hideg kávé

Egész jó hangulatba kerültem a lehetőségtől, hogy rövidesen jegeskávét kortyolgathatok, olyannyira, hogy még ahhoz is hangulatot kaptam, hogy ezt megörökítsem szegény elhanyagolt blogomon.