Ilyenkor, Karácsonykor végre legtöbben visszahúzódunk egy kicsit a családunk gyűrűjébe, és több-kevesebb sikerrel megpróbáljuk kikapcsolni az agyunkból a hétköznapok rohanását, a kötelezettségeinket, a nyomasztó gondokat, hogy átadjuk magunkat az ünnepek élvezetének és egy kicsit a békének.

A szentestére felkészülés jegyében zajlik december 24-e. Délig még járnak a villamosok, még el lehet rohanni a közértbe egy doboz tejfölért és ha netán az a vész fenyegetne, hogy nincs otthon elég kávé, ami kibírná december 27-ig, amíg az üzletek újra kinyitnak, úgy még ezt is rendezhetjük időben.

Aztán délutánra kiürül a város…

A családok ekkorra már otthon végzik az utolsó simításokat, apák faragják a helyükre a fenyőfákat, díszítik azt gyermekükkel, vagy gyermeküknek és az anyák a konyha felől töltik meg a szobák levegőjét a karácsonyi illatokkal, hogy mire lemegy a nap, minél tökéletesebb legyen az összhatás.

Tudom, hogy sokan fognak útra kelni Karácsony első és második napján, hogy meglátogassák szeretteiket, hogy élvezhessék újra egymás társaságát és persze sokan lesznek olyanok is, akik nem. Hiszen valakinek fogadnia is kell azt a sok “útrakelőt”.

Kívánom, hogy legyen mindenhol elég halászlé, narancs, tojáslikőr. Adventi sütemények tömkelege fűszerezze porcukros illatával a levegőt, összekeveredve a frissen lefőzött eszpresszókéval. És este, amikor megpihenünk a fa mellett és beleolvasunk az ajándékként kapott regény első lapjaiba, űzze el a maradék feszültségét is mindenkinek egy nagy sóhaj hátán a fenyőillat…

Boldog Ünnepeket Kívánok!

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like
Elolvasom

VinCE 2014

Újra megrendezésre kerül a VinCE Budapest Vine Show, immár ötödik alkalommal. A rendezvény február 28-tól március 2-ig tart.…

Adventi Ünnep a Bazilikánál (inkább képriport)

Ma kilátogattam a Szent István Bazilika előtti térre, hogy többedmagammal végigjárjam az ünnepi vásárt és kipróbáljak néhány terméket gasztro témában. Nos, nem ért csalódás. Aki nem akartja ezt a posztot végigolvasni, annak röviden: Ki kell menni! Nagyon jó a hangulat, kiváló a kínálat, van hely, szervezett az egész és igazi ünnepváró hangulatba kerülsz tőle!

Mindenki Barista…

…bizonyos értelemben. Legalább is azon személyek halmaza az, akik isznak kávét, ezen belül; akár el is készítik azt,…

Cafe Frei visszatér

Remek alkalom nyílt ma elfogyasztani egy újabb kávékölteményt a Cafe Frei Allee üzletközpontbéli egységében és mielőtt bárki azzal…

Kávé és Eper

Eper szezon van. Ez rányomja a bélyegét a kávéfogyasztásomra is, mert… vessetek meg, de nálam jól megy a…