Ilyenkor, Karácsonykor végre legtöbben visszahúzódunk egy kicsit a családunk gyűrűjébe, és több-kevesebb sikerrel megpróbáljuk kikapcsolni az agyunkból a hétköznapok rohanását, a kötelezettségeinket, a nyomasztó gondokat, hogy átadjuk magunkat az ünnepek élvezetének és egy kicsit a békének.

A szentestére felkészülés jegyében zajlik december 24-e. Délig még járnak a villamosok, még el lehet rohanni a közértbe egy doboz tejfölért és ha netán az a vész fenyegetne, hogy nincs otthon elég kávé, ami kibírná december 27-ig, amíg az üzletek újra kinyitnak, úgy még ezt is rendezhetjük időben.

Aztán délutánra kiürül a város…

A családok ekkorra már otthon végzik az utolsó simításokat, apák faragják a helyükre a fenyőfákat, díszítik azt gyermekükkel, vagy gyermeküknek és az anyák a konyha felől töltik meg a szobák levegőjét a karácsonyi illatokkal, hogy mire lemegy a nap, minél tökéletesebb legyen az összhatás.

Tudom, hogy sokan fognak útra kelni Karácsony első és második napján, hogy meglátogassák szeretteiket, hogy élvezhessék újra egymás társaságát és persze sokan lesznek olyanok is, akik nem. Hiszen valakinek fogadnia is kell azt a sok “útrakelőt”.

Kívánom, hogy legyen mindenhol elég halászlé, narancs, tojáslikőr. Adventi sütemények tömkelege fűszerezze porcukros illatával a levegőt, összekeveredve a frissen lefőzött eszpresszókéval. És este, amikor megpihenünk a fa mellett és beleolvasunk az ajándékként kapott regény első lapjaiba, űzze el a maradék feszültségét is mindenkinek egy nagy sóhaj hátán a fenyőillat…

Boldog Ünnepeket Kívánok!

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like

Mindenki Barista…

…bizonyos értelemben. Legalább is azon személyek halmaza az, akik isznak kávét, ezen belül; akár el is készítik azt,…

Adventi Ünnep a Bazilikánál (inkább képriport)

Ma kilátogattam a Szent István Bazilika előtti térre, hogy többedmagammal végigjárjam az ünnepi vásárt és kipróbáljak néhány terméket gasztro témában. Nos, nem ért csalódás. Aki nem akartja ezt a posztot végigolvasni, annak röviden: Ki kell menni! Nagyon jó a hangulat, kiváló a kínálat, van hely, szervezett az egész és igazi ünnepváró hangulatba kerülsz tőle!
Allee kávészemináriumok
Elolvasom

Kávézás kultúrája az Allee-ban

Igazán jó kezdeményezés az Allee-ban a március 16 óta zajló "Kóstolj bele a kávé világába!" c. műsor. Nem is egy napos, hanem rendszeres programokkal április 16-ig tart.
Bergmann cukrászda és kávézó
Elolvasom

A Bergmann

Minden évben szívesen térek be újra Balatonfüreden a Bergmann cukrászdába. Teszem ezt már lassan 16 éve és ezen…

Omnia

Ismerős a név, nem? Több, mint 40 éve létezik és Magyarországon 100 emberből 99-nek a kávé jut az…