Minden évben szívesen térek be újra Balatonfüreden a Bergmann cukrászdába. Teszem ezt már lassan 16 éve és ezen a pünkösdi hosszú hétvégén szintén nem hagyhattam ki. Két helyen is megtalálhatók Balatonfüreden (ha a Vaszary Villát nem számoljuk), mégpedig a Petőfi Sándor utcában és a Zsigmond utcában. Én az utóbbit látogatom.

Rendelésemkor a választásom egy hosszú kávéra és egy Morgan Kapitány szeletre esett. Ahogy leadtam a rendelést, elfogott egy – eddig nem tapasztalt – furcsa nyugalom.

Érdekes keveréke volt az:

  • újra itt vagyok,
  • semmi nem változott (jó értelemben persze),
  • mindjárt megkapom a kedvenc süteményem,
  • hozzá finom kávét fogok inni,
  • egyedül ültem be, tehát senki nem zavar

érzésnek. Amikor észrevettem ezt az állapotot, egy mély sóhajra is futotta még, ahogy rájöttem, hogy végre pihenek (az előző napok megfeszített munkatempójához képest). 🙂

Amikor letették elém a rendelést, az pedig már igazi relaxáció volt.

A Morgan Kapitány szeletben mit sem csökkent az évek folyamán a rum mennyisége, a kávé pedig továbbra is az Etiopiai Sidamo 100% arabica volt, mely markáns, de nem tolakodóan markáns ízével egyértelműsíti, hogy bizony éppen egy kiváló pörkölésű jó kávét fogyasztok.

A hét végi sokadalmat megfelelő mennyiségű felszolgáló kezelte és minden flottul ment, hála a sok éves gyakorlatnak. Remélem, továbbra is megmarad ez a minőség és még sokszor visszatérhetek ide. Mindenképpen ajánlom a helyet!

Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like
Kávéfőző
Elolvasom

Mini kávézó otthon?

Gyakran előfordulhat hogy azt hisszük a minőségi kávéfőzéshez semmi más nem kell, csak egy jó kávé. Azonban mára már egyértelművé vált, hogy nem csupán egy jó minőségű kávé szükséges ahhoz, hogy megnyissunk otthonunk mini kávézóját, és minden nap olyan minőségi kávét tudjunk főzni, mint a legszínvonalasabb kávézókban.

Közeleg a tél!

És vele az ünnepek. Mind az Advent, mind a Karácsony rövidesen itt van és ez megmutatkozik a kereskedelemben…

Sportszelet

Régi sportszelet rajongó vagyok, és – vessetek meg de – előfordul, hogy egy kávé mellé elmajszolok egyet (nem,…