Minden évben szívesen térek be újra Balatonfüreden a Bergmann cukrászdába. Teszem ezt már lassan 16 éve és ezen a pünkösdi hosszú hétvégén szintén nem hagyhattam ki. Két helyen is megtalálhatók Balatonfüreden (ha a Vaszary Villát nem számoljuk), mégpedig a Petőfi Sándor utcában és a Zsigmond utcában. Én az utóbbit látogatom.

Rendelésemkor a választásom egy hosszú kávéra és egy Morgan Kapitány szeletre esett. Ahogy leadtam a rendelést, elfogott egy – eddig nem tapasztalt – furcsa nyugalom.

Érdekes keveréke volt az:

  • újra itt vagyok,
  • semmi nem változott (jó értelemben persze),
  • mindjárt megkapom a kedvenc süteményem,
  • hozzá finom kávét fogok inni,
  • egyedül ültem be, tehát senki nem zavar

érzésnek. Amikor észrevettem ezt az állapotot, egy mély sóhajra is futotta még, ahogy rájöttem, hogy végre pihenek (az előző napok megfeszített munkatempójához képest). 🙂

Amikor letették elém a rendelést, az pedig már igazi relaxáció volt.

A Morgan Kapitány szeletben mit sem csökkent az évek folyamán a rum mennyisége, a kávé pedig továbbra is az Etiopiai Sidamo 100% arabica volt, mely markáns, de nem tolakodóan markáns ízével egyértelműsíti, hogy bizony éppen egy kiváló pörkölésű jó kávét fogyasztok.

A hét végi sokadalmat megfelelő mennyiségű felszolgáló kezelte és minden flottul ment, hála a sok éves gyakorlatnak. Remélem, továbbra is megmarad ez a minőség és még sokszor visszatérhetek ide. Mindenképpen ajánlom a helyet!

Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You May Also Like
Kavarog a tejszín a kávéban
Elolvasom

Meleg van, de van hozzá hideg kávé

Egész jó hangulatba kerültem a lehetőségtől, hogy rövidesen jegeskávét kortyolgathatok, olyannyira, hogy még ahhoz is hangulatot kaptam, hogy ezt megörökítsem szegény elhanyagolt blogomon.
Az eszpresszó eszenciája
Elolvasom

Az eszpresszó eszenciája

Megannyi véleményt olvastam már arról, hogyan készíthetnénk tökéletes eszpresszót, azonban azt is észrevettem, hogy ezek a vélemények igencsak…

Kávé és Eper

Eper szezon van. Ez rányomja a bélyegét a kávéfogyasztásomra is, mert… vessetek meg, de nálam jól megy a…
Tchibo Exclusive előlap
Elolvasom

Tchibo Arabica hol vagy?

Gyakran fogyasztok Tchibo Exclusive kávét otthon. Enyhén erősebb pörkölésű, karakteres íze van, ami kifejezetten jól esik időnként. Ráadásul 100% Arabica. Legalábbis az volt.
Karácsony illata
Elolvasom

Karácsonyi illatok

Ilyenkor, Karácsonykor végre legtöbben visszahúzódunk egy kicsit a családunk gyűrűjébe, és több-kevesebb sikerrel megpróbáljuk kikapcsolni az agyunkból a…